Шлях в забуття

Не вдивляйтесь до мене, зірки
І не дихайте холодом ночі.
Заморочили мозок думки,
Плачуть спомином втомлені очі.

Слід безсоння тече із-під вій:
Ще далеко, мабуть, до світанку.
Як нестерпно в цій тиші німій
Мені з долею грати в мовчанку.

Краще висвітліть шлях в забуття,
Щоб назад не вертатись ніколи,
Щоб жагучі мої почуття
Враз відмерли, стриножені болем.

А в останню схвильовану мить
Остудіть мою душу тремтячу.
Хай навіки в цей час відболить,
Хай навіки в цю ніч переплаче.

      

Звільніть мене від чар кохання,
Втомилось сердце від страждання.
Хай стане спомином останнім
Його очей - моя печаль.
Я обірву любові пута
О, як гірка тих чар отрута!
В цю ніч я хочу все забути.
Печаль розвіять у літах.


Рецензии