Голоси забутих предкiв - Пророцтво з минулих вiкiв

Не буде в краї кращій долі,
Коли розписані всі ролі!
Там де панують «хазяї» -
Олігархи й чужаки…

І де росли, колись, тополі
Працюють наймити  у полі!
А ще по спинам батоги –
Бити будуть всі роки…

Почнуть тут люди бідувати,
Тяжко жити їм без хати!
Бо нема у них землі,
Що залишили діди…

Знову з’являться холопи
На радість Західній Європи!
Шляхта польська та магнати
Стануть Рід наш зневажати…

Ярмо, вудила, віжки, хомути…,
Щоб знало «бидло»  -  хто пани!
Підуть народом керувати
Кровопивці – вовкулаки…

Хоч вийде якось так…,  -  невільно,
Загонять жити  -  саме в «стійло»!
Згине геть  -  вся «краща» доля,
Коли зігнеться спина в «полі»!

В країні знищать всі тополі,
Бо немає власній волі!
Олігархи та магнати
Будуть все за всіх рішати…

Тож, щоб уникнути біди
Скоріш прокиньмося, брати!
Розум…, голову включай,
Край свій рідний не втрачай!

03 грудня, 2021 рік


Рецензии