Дзве долi

Адна доля - збажовая,
А другая - мяжовая.

Адна доля ўстае з зарой.
Друга доля - пойдзе з хмарай.

Адна доля - шчасце знайшла.
Друга доля - на лес пайшла.

Адна доля - дзіцяткам даць.
Друга доля - легчы ды спаць.

Адной долі вясёла жыць.
Другой долі - увесь час тужыць.

Перша доля не скарыцца
Друга доля ўсё журыцца.

Першай долі Бог веку даў.
Другу долю судзіць не стаў.

#доля #судьба #размышлениеожизни #песняосудьбе


Рецензии