Пытаннi пра Зiму
- Холадна чаму зімою?
Ветры востры сівер дзьмуць,
Маразы зямлю куюць?
Наступае доўгі вечар,
Пад іконай паляць свечы,
Убіраюцца сады
Белай ватаю з вады?
І з якога брудна сітца
Сонейка зімой глядзіцца?
Вельмі цьмянае святло
Пакідае нам яно!
Выйдзеш ранкам ты на вулку,
Там нідзе няма прытулку:
То імжа туманіць вочы,
Войскі хмар імчаць з паўночы,
То плывуць у лужах льдзінкі
Паўз кароткія гадзінкі?
Як надарыцца завея,
Гэта добрая падзея!
Чыстым, белым серабром
Засцілае двор і дом.
Можа толькі супакоіць
Назіраннейка такое:
Сонейка і снег блішчаць…
Хочацца спяваць і… жыць!
#зима #порыгода #зімоваярадасць #времячудес #красота #зимаволшебница #люблюзиму
Фота_інэт
Свидетельство о публикации №121120201977