Когда идёшь по правой стороне...

Коли ідеш по правій стороні,
То зустрічні тобі всі будуть зліва.
По лісу йдеш, чи по стерні —
Живи за правилом, наспівуй!

Та чи живемо ми? Спимо...
Чи знає права, що робила ліва?
Ми забродили, не йдемо,
Як вівці із баранячого хліва...

Посеред них є дужі-круторогі,
Що поряд себе скупчують слабих.
Подібне роблять і двоногі,
Вдають, що дбають про сліпих.

Сліпі ми й навіть глухуваті,
Стаєм, як тісто-пластилін,
Між нами сіється розбраття....
Чи встане розум  із колін?

Всі наші рухи, як ві сні,
Безладдя хмариться у хаті...
Зима... Що буде повесні?
Чи скаже СЛОВО своє МАТИ?


Рецензии