Лiтвiны, беларуская мова

Раницаю сонейка залаты прамень
Палыхне над хвоями, згониць ночы цень.
Далеч ледзь iмглистая, рэчка як из шкла,
Хмарка серабрыстая ранак праспала.

Расквитнее з новыми фарбами вясны
Вёска з ганароваю назвай Лiтвiны.

Вольна прачынаецца горад у далi,
Мяне думкi ранкам з дому увялi,
Сёння я надхненне прысвячу вясне,
Боже, дай цярпення чакаючым мяне.

Тут пераплятаецца ява з марай ў снах,
Рай з зямлёй спаткаюцца разам ў Лiтвiнах.

Блукаю па беразе, знайсці каб не змаглі,
Марнасьць i разгубленасць з хмаркамі сплылi.
Не, я не отчаяўся, разгубить баюсь,
Усё, што ўвасабляецца ў слове Беларусь.

Тут проза вершам чуецца, сэнс слоў не патайны,
Радзіма рыфмуецца ў сэрдцы з Лiтвiны.

Сонца падымаецца, карацее цень,
У зелени купаецца вескi новы дзень.


Рецензии