Што людзi рабiлi

Абібок, расплюшчы вочы
У акно глянь
То паляванне крочыць
Хадзем разам, давай!

Гэй, прамень,
Грай на зброе!
Змрок - прэч!
Гані звяроу
Зараз мы — спеў
Раніцы гэтай,
Водара бэзу,
Хуткасці ветра.

    ***

Адным баявым клічам
Перамаглі медведзя'!
У хмыз, ажна пяткі блишчуць!
Гэ, ды ні ён — я!

Што яшчэ
Трэба людзям
На прашчэ
Сонца круцим
Лепш чым сон, чым каханне
Гэта плён палявання

Гэта кроў,
У нашых жылах -
Нібы зноу
Росквит, сила.

Хай жа бог
Нас разлічыць...
Грай мой рог
Паляунічы!


    ***

Дзесці у тых мясцінах,
Дзе няма лясоу
Палююць казлоу адзіных
Ад сваих насоу!

Адчуем
Існасць продкаў
У сядле
Скачам легка
Па палях
Ды палетках,
Як "Пагоня"
На гербе!

   ***

Загадам мессіра пшэкаў,
Трэба паляваць
Без мацюгоу и здзекау
Пра ""Ягону маць""

Кали табе не ахвота
На застоллі "дзічы", -
Ці ж "невядома хто" - ты,
Ці ж проста ты —

Паляўнічы!

   ****

Для жанчын
 
Ёсць каханне,

Для святых
 
Ёсць адданне

Для грахоу —

Дараванне

Для паноў —

Паляванне!


Рецензии