Соенеп яшэ

Кызыкмый мин байлыкка
Байларда ялгыз яши
Балам дигэн бэхетлэрне
Акча белэн ул улчи.

Бэхет курми,шатлык белми
Туганныкны онытып
Кесэсенэ керсэ акча
Шуна йори куанып.

Акча чире кергэн ана
Котыла алмас улгэнче
Узенэ йоз аклау таба
Хэер ярлыга биргэнче.

Телэгэнен ашамый ул
Кереп алмый кибеттэн
Чирлэсэдэ акча жэллэп
Дару алмас аптиктан.

Коч жэллэп ята йортында
Тамып торса проценты
Кирэкмэс ана хатында
Бер кем акча таратмый.

Хэр минут байлыгын саный
Котеп ята артканын
Эллэ белми, улеп китсэ
Байлыгын таралганын.

Яшэгэндэ хормэт итеп
Бар булган якыннарны
Балаларга ярдэм итеп
Онытмый туганнарны.

Оныкларны соеп яшэ
Иртэн торсан шатланып
Ходайга догалар аша
Рэхмэтенне  белдереп.


Рецензии
кесәсенә акча керсә,
дару алыр аптиктән.
төннәрөн үлеп китсә,
көше сөйләр: интөккән...

Маруся Ганеева   26.11.2021 00:32     Заявить о нарушении
Бик дорес!
Рэхмэт кергэнегез очен кунакка.

Фаниль Асфаров   29.11.2021 17:33   Заявить о нарушении
Фаниль,я за четыре года первый раз на своем языке общаюсь.

Маруся Ганеева   29.11.2021 22:10   Заявить о нарушении