Не склалась нiч, то хай складеться день

Не склалась ніч, то хай складеться день.
Хай день поверне все, що ніч забрала.
А довга ніч так залишає мало
надій і сил для віршів і пісень.

А хто, як і чому складає ніч?
Де – частка Бога? Де – людини частка?
Чому вночі так легко у нещастя
складати пазли денних протиріч?

Перетинаю ранок, мов межу,
яка – моя, хоч створена не мною...
Між денним холодом і спекою нічною
є волі мить, що в серці бережу...


Рецензии