липи нависали з...

*   *   *


...тем словом, которое придает телесности
(не отделяя ее от слов и вещей)
несравненную прозрачность.
Наш язык уже не тот;
возможно, менее целостный...
      Лосский «Догматическое богословие»


1

Є липи —
нависали із медовими грудьми
над тротуарами
чи їх просили
аж прилетів
сей —
вітерець із листопадними
                крильми
і від культури
городської
на два кроки! —
відступили!


2

Нічого тут не пропаде
про це вам
звільна нагада
як дивимось —
з землі і Неба! —
ми!..
З крильми,
з крильми! —
то ж сяєм ми!


3

Стражда! —
не знає в бік добра
що ми
безсмертні
немає смерті із глибин нутра
й не має смерті — на що дивимся
хоч їм своя звізда —
стемніє в головах
закруглена
з огранками вода

18.11.2021,
ранок


Рецензии