Тучи, как люди... Мысли вслух
Скрозь шчыліны прымружаных павек.
Ляніва пазіраю на істоту
Маленькую, якой наш дзень як век.
Як лес глухі ёй нізенькая траўка,
Навошта зрок напружваю дарма,
Зважаючы на нейкую казяўку!?
Жыве — а заўтра ўжо яе няма.
Хіба магчыма ёй раўняцца з намі,
Каму ўжо цесна стала на Зямлі?
Сябе Зямлі ўявілі ўладарамі,
Ірвуцца ў неба нашы караблі.
А дзесьці там, на Космасу ступенях,
Не лічыць ні вякоў і ні гадзін
Той, для каго наш дзень — адно імгненне,
А нашыя вякі як дзень адзін.
Галіна Рагавая
Лежу на солнце я у самой речки,
Гляжу на синь небес, как в зеркала,
Там туч гряда - невинные овечки,
Их далей явь дневная родила.
И нет конца их блеянью дождливом,
Пред ними я лишь чахлая трава
Иль пьяный бомж с лицом своим слезливым,
Что умер здесь, у урн, на Покрова.
Мой век - года, а их - тысячелетья,
Сравнить себя я с ними не могу,
Их не возьмёшь, увы, и даже сетью,
Меня же... прах зарыт на берегу.
Хотел всего сподобиться я Богу,
И жить в миру с грядою той всегда,
Но ощутив гнетущую тревогу,
Погас, как огнь, как тусклая звезда.
Свидетельство о публикации №121111702254