Сызэхэфх

                Iэбубэчыр Iэбубэчыр
Сыту куэд зэманым -
ЩIым иригъэдзакъэрэ,
Дэтхэнэм мэIуху,
Си закъуэ сыхуэхъун.

Дунейр къызэрыхъурэ,
Гукъейрэ куэду щыIэщ,
Дэтхэнэм и щхьэфэм -
Щабэу Iэ дэплъэн?

Апхуэдэм, - и нэхъыбэр -
НыбжькIэ щыужащи,
Къурмэн уи псэр
        яхуэпщIынуми,
Ухъужыркъым яфIэщ...

Сэ зыгуэрым семыгуапэм,
Гузэрыдзэ сощIри -
КъыIэ сынывэджэм,
Мыхъуми сызэхэфх.

ФIыгъуэр тхьэм къахуищIэ,
Сэ сызыгъэсахэм,
Ахэм нэмыщIамэ -
ЦIыхухэм седыджынт,

Абы фIы кърикIуэу -
Си гъащIэщ зэхэсхакъым,
Ер къыздикIыр сщIамэ -
СэкIэ - сепыджынт.

Махуэр и кIэм нэблэгъау,
Си гури къыхэуэу,
Гъубжьым зэшэзэпIэу -
НэхъыфI сыкъэхъужащ,

ХэтIэсауэ банкоматым,
СызыIущIа бзылъхугъэр -
МыупщIэрэ мыусэу -
          я унэм нэс сщэжащ...

Щихъыу уафэм сыкъехами,
Абы сыт жищIыкIрэт:
Хьэуэ! - къызжимыIэу
          си машинэм къитIысхьащ.

ФIыгъуэр Тхьэм къыхуищIэ,
ФэфI къызэзыплъам -
Абы нэмыщIамэ,
Махуэр ауэ кIуэдт.

Ди сомхэм я кIапхэр -
Зэтехуами сщIэркъым,
Ауэ си кредитым и сабэпкIэ,
Риммэ сегуэпащ.

Си езым цIыхуфI си натIэщ,
Абы ин сырохъу,
Сыщихуахэм деж шэсыпIэ -
Къысщхьэпэн абдеж къоунэху?!

ГъащIэм ар и нэщэнэфIу,
Згъэунэхуау сокIуэкI,
Мис абы сегъэщэныфIэ, -
Схуохъури ар къэрэгъул бжыхь.

Е, зигу илъхэр фадэфатэм,
ЕIу - ещIашгъэ куэд къэхъунт,
Сэ сэфами сы къайгъэкъым -
СщIэуэ сохъур дурдыл.

Ар имыщIэу дела гуэр -
Зэ къызщхьэкIуащ,
Абы щIым щIитIа
          си паспортыр,
И натIэм уикIащ.

Абы ищIэу къыщIэкIынкъым,
ЩыIэу бзэгу зезыхьэ -
КъасщIэу щытым
          хэтхэ ейми,
Еспэсынщ - хуэфащэн псалъэ.

ЛIыри, фызри щхьэмыкъыу
Сэ, а зэм фIэкI сыIущIакъым,
Симыхьарэт зэи я лъахэ,
Сагъэшхауэ хъуари - мыгъуэт.

Ахэм я бжэщхьэIум -
Алмэсты щаIыгъ,
Схуэмыфащэу си щхьэр щыпудам,
Фхуэщынкъым ягугъу.


Рецензии