Рухне лёд
Рвецца ўперад патокам бурлiвым.
Праз балоты прамчыць, знойдзе гаць,
Прынясе добры плён наншым нiвам.
Яе Бог нам у сэрцах нарок,
Даў жаданне, напрамак i сiлы.
Часта смог свет збiвае з дарог,
Аддаляе ад веры – юрлiвы…
Нельга ў льдах закаваць назаўжды –
Што дарована небам спрадвеку.
Рухне лёд, адшукаюць хады
Воля з праўдай, каб стаць чалавекам!..
Свидетельство о публикации №121111302985