Впливайте
Не зовсім нам приємних громадян -
У побуті, на праці, по сусідству,
Не схожих аж ніяк на християн.
А нам цуратись товариства злого, -
Таку пораду Біблія дає,
Воно бо відвертає нас від Бога,
І в світі добрі звИчаї псує.*
Але чи зАвжди ми повинні бігти,
Щоб чистоту і віру зберегти?
Бо ж мусимо ми жити в цьому світі,
І як Христос, цей світ перемогти.
Тому потрібно нам розпізнавати
лжевчИтелів, що єрессю у гріх
відводять світ, і нам їх уникати,
І Слово Боже знати краще них.
І бути у омані нам не можна,
Щодо своєї впевненості в тім,
Що ми мудріше навіть Соломона,
І майже, як Давид уже святі.
Бо, якщо Біблія дає веління,
Себе нам від розпусти зберегти,
А ми своє цінуємо спасіння,
Нам від лихих, розумніше піти.
Але буває часто неможливо,
Нам товариство обійти лихих,
Тоді у вірі будьмо не хитливі,
Якщо ми залишаємось між них.
І нам лишатись в товаристві злому,
Лише тоді можливо, якщо ми,
А не вони на нас будуть вагомий,
І дійсно вирішальний мати вплив.
А вплив - не тільки в гарній поведінці,
Не лиш пасивне праведне життя,
Він полягає у активних діях,
Які чіпляють й грішників серця.
І кожен раз нам треба розуміти,
Які з нас дії вимагає Бог,
І через що тут можна проявити,
Нам співчуття, і милість, і любов.
І не чекати слави, чи пошани
від світу, бо у нас одна мета, -
У тім, щоб люди кращими ставали,
А значить наближались до Христа.
*Перше до Коринтян 15:33 «Не дайте себе звести,
товариство лихе псує добрі звичаї!»
Свидетельство о публикации №121111105264