Зiйшлись на торжество

У Східницю люди зійшлися
Святвечір зустріти й Різдво,
Час зірці на небі з’явиться,
Душею відчуть торжество.

Свічу на столі запалити
І сіна додать під обрус,
Гуртом всім молитву змолити –
В стаєнці прийде в світ Ісус.

Пречистая Діва народить
Спасителя в ніч на Різдво,
Та й Йосиф до ясел підходить
Марію вітать й Божество.

Ангели на лірах заграють,
Приклякнуть малі пастушки,
Царі в Вифлеєм поспішають,
Дорогу освітять зірки.

Дарунки несуть немовляті,
Цю вість рознесуть по світах:
Родивсь не у царській палаті,
Та ймення Його на вустах.

Рожденного всі прославляймо,
Святкуймо Святе торжество,
Колядку ми тут заспіваймо
Про Божого Сина й Різдво.

10.11.2021 р.


Рецензии