Майдану

Майдану " п`ять",  а нам по сотні років,
 прожитих в сумі за загиблих  у борні,
їх погляди спокійні і глибокі,
їх смерті не виправдано жорстокі
в побоях, катуваннях і вогні.
Майдану " п`ять"  ми,ніби, навіть , звикли,
все менше світиться лампад.
і тільки теплий листопад
прикрасить всі місця загиблих
на свій природній тихий лад.
за що,   вмирали люди ? за цю землю
в канавах знайдено й лісах.
у крематорії безйменно.
обезголовлено посмертно.
пропали безвісти ,тут, на  очах.
чому ми досі ще живемо ? в кого вірить?
святе вдалось зневілювать.
і гинуть хлопці безбороді
а в когось" гради" у городі
і як врожай тепер збирать?
Майдану " п`ять. й усім таким маданам
в " кенгірі" "соловках" , Алма- аті
зернині правди проростати
з землі в яку усім лягати
на тій омріяній меті.


Рецензии