Вклонившись до землi
горить одна не гаснуща Зоря,
це Мати Божа, наша світла Зоре!
З Тобою поруч в Твоїм світлі я.
Бо коли тягне непосильна ноша,
і я зігнувся прямо до землі!
Не бачу світ, а він стає все кращим,
бо Архітектор Сам Господь мені!
Тоді Ти, Мати, Зіронька Вселенська,
мене билинку серед бід найшла,
я розігнулась, ноша стала легка,
і Хліба Ти святого подала!
Ти Всецариця, Ти мій Лікар перший!
з усіх на світі мудрих лікарів!
І Ти Державна у країні нашій,
з того часу, як подвиг Цар прийняв...
І я коли промовлю - Мати Божа!
То знову бачу зіроньку мою!
Свою бабусю, я на неї схожа!
Її любов в віночку моїх слів!
Її любов до Тебе безгранична,
і мами, й батька, і моїх дідів,
що не служили революцій зіркам,
Тобі, Зорі, вклонившись до землі!
Тепер палають бурі злі мятежні!
По нашім мирнім краю ллється кров!
бодай одне життя переривають,
то у народнім серці рани й біль...
І скільки ран, і скільки сліз пролито,
та Мати Божа стала біля нас!
і ми Тобою тут живем і ситі,
Святий Покров над нами у цей час.
Серед зірок, яких на небі море,
Спорительниця наших Ти Хлібів,
над нами Ти, ми за Тобою Зоре!
бо Богом Хліб посіяний зізрів!
І затихають бурі, шторм безсильний!
і висихають сльози матерів!
і у дорогу я візьму Хліб мирний,
беру Твій образ, щоб життя хранив!
І я тепер голодним не буваю,
і я тепер дитина назавжди!
Матусю Божа, мій невидим Раю!
Від злих сердець Донбас наш бережи!
Матінко Божа, спаси від усякого зла,
Спорительниця Хлібів, усіх, над ким
загроза від злих, біженців наших
і весь Донбас. Моли Бога за світ,
де ненавидять людину повставші
проти Бога. Амінь.
Свидетельство о публикации №121102804541