Ходiмо?

Я дивлюсь на тебе й кажу:
Ходімо...



Розбирати руками в елегантних рукавичках

Увесь цей металоБрехт.



Чи навколо замало

когнітивних викривлень?

Чи навколо забагато тиші?



Щодня ти кажеш собі,

Що потрібно піти до залу,

Вирощувати малі кубічні форми

На тілі атланта,


Але потім починається паперова лавина,

Бо не перенести в цифру з максимальною надійністю

Цю колекцію ікон у звичайній хрущівці.

Знак питання,

одвічний знак питання,


Але цього разу не про морські хвилі,

А про звивини тропічного зеленого лахміття.


Тягнуться невидимими мікрофонами,

Збираючи про нас big data,

Ледь помітні смарагд,

Індійський зелений,
 
Перламутровий зелений -

І знову про сельву,

І знову про ендеміків.



Тропічний ліс

Визначає туристів

За важкістю ходи,

І в когось тут знову

Роман з каменем

І все життя

Як сюжет фільму категорії В.


Ходімо прорубувати вікна

До Азії крізь Америку,

Залишаючи в серцях

Піанолу П'єтро Креспі,

А також інші ознаки

Близькості до осінніх патріархів.


Склали металоБрехт,

Ляльку-мотанку сплели з джуту,

Помедитували транцендентно,

Ліс

Відпустив нас,

Але інколи

Грає на італійській піанолі

Гімн карма-йогів

У цьому шаленому, шаленому, шаленому

Світі.


© Maryna Tchianova, 2021

* Pietro Crespi was one of the characters of a famous novel '100 years of solitude' by G.G.Marquez.

** Karma Yoga - a complex of actions in the physical world a monk or a mundane/ordinary spiritual seeker has to perform in order to obtain blessings and get rid of the necessity to be reborn in a cycle of reincarnations.

*** Pianola - a pianola is a variation of a classical piano, which sometimes may play simple tunes automatically, as it was pre-set by a composer/manufacturer.

A picture of a pianola is used here as a wide metaphor of a musical identity and musical intellect in human beings. The image itself is taken from one of the Australian online advertising desks.


Рецензии