Холод та надiя

Безіменність, барикади снігу,
Тиша - і холодна, і пуста,
Ви ввійшли тепер у вищу лігу -
Північчю збудовані міста.

Хай нам твердять байки офіційні -
Ніби українців не було
На землі, що змерзла професійно,
Я не вірю у таке "зело".

Дуже, дуже холодно й потужно -
Будувати Півночі міста.
Чи була у тім якась співдружність?
Замкнені Історії уста.

Та я вірю, був і там тризуб наш,
Де арктичне сонце в путь веде!
Кров козацька - вибухова суміш,
Серце українця - бельведер.

© Марина Чиянова


Рецензии