Два Сонця

    

Відлітає листя жовте і кружляє по дворі,
На дротах, як чорні ноти, грають птахи попурі.
Диригентом Мурка наша – листопаду заметіль!
Вже стоїть забута каша, лапки вверх – чи не мультфільм?

Аж Сірко головку набік, оченята на кота –
Ще б йому, як в цирку бантик і хода б жах, як крута...
Падолисту парасольки півня з толку збили враз,
Із стовпця він послизнувся –– змах крилами, скелелаз!

А що крику наробив він, кури всі в переполох –
Хор синхронний, колективний, Дід злякався: "Щоб ти здох!"
А онука із віконця у два зуба – рай шле всім,
Оченята, як два Сонця, всі сміються й Євдоким.

24.10.2021р. 


Рецензии