Колючий вулкан

(Відповідь №2 на коментар Стефанії Терпеливець до вірша «КОЛЮЧІ СЛОВА»)

У душу колючі слова проникають
І колють вони, хоч і крові нема,
Сліди там назавжди вони залишають,
І волю слабкого так ними лама.

Та й сильній людині нелегко буває,
І рветься душа від колючих тих слів,
Бо світла душа ті слова поглинає,
А вигляд такий, як верхівки шпилів.

А добреє слово нам рани лікує
І зменшує біль, але пам’ять жива,
Колючі слова все нотує й карбує,
Хоч може сівач позбирає жнива…

Болючі слова у душі, наче магма,
Киплять вони в ній, наче у недрах вулкан,
Душевна від них залишається травма,
Й вриваються так, мов якийсь ураган.

То ж сильній людині і слабшої волі
Все болю колючі слова завдають,
Та й грають вони негативнії ролі,
І жодне із них, наче сон, не забуть.

22.10.2021 р.


Рецензии