Вись

       Отцю Небесному
       з пам’яттю-любов’ю
       присвячується


1

хто на що годен?
і що в Церкві хто зможе?
Дух запитує
і ще запитає
стали осколком —
невхожі
і чи був хто
обожитись?


творчий мій вимір
голубизна! —
глибина!!
може даль — вимріє
може поміряє
і хоч мало
хто вимре
три на чотири —
намолена може квартира?
синь що без дна?


Божий мій спів!!
окликає він душі
іще
не піднімає тіла?

може даль в тім?
голосна піснь Архангела
у Вогні піднімає тіла
гріш віддав! —
все віддав —
спів — остання це лепта
була!!!


2

може десь катували —
у лице їм
співали
може де хто бувало —
стріляли —
у лице —
їм співали?
до очей і не ...
         і не ...
         і не
               приставало


а блакить!
Духом спів виривало
Дух — Огонь
мабуть важко в тілах?
сині очі без дна!
й що стріляло
на
коліна ставало — о Блакить!
і в два боки попало —
Дух без дна
вибачалися
липке не приставало


значить, тут є Начало
значить, Церква
Що ж? тут піснь ще лежить
і цю піснь одспівали
бо Любов немала
бо Любов! — кріпче смерті
бо ось легко зближає до Себе
лиш легкі тіла!

21.10.2021


Рецензии