Колискова
Ти мов янгол з неба, та крилець нема.
Спи моя кровиночко, спи моє дитятко,
Світить у віконце зіронька ясна.
Хай тобі присниться мальва загадкова,
Соняшник яскравий, вишня чарівна...
Спи моя кровиночко, спи моє зернятко,
Бо до хати нічка зоряна прийшла.
Віченьки чорняві, як їх не любити?
Ти на татка схожий, сумніву нема.
Щічки яблуневі, як їх не любити?
Кращого за тебе на землі нема.
Станеш ти дорослим, ким ти будеш сину?
Де зів'єш гніздечко, у якім краю?
Згадуй, любий сину, чарівну калину,
І матусю рідну пам'ятай свою...
Спи, а я посиджу коло тебе сину
І візьму в долоні рученьку твою.
Згадуй, любий сину, рідну Україну.
Сонечко маленьке, я тебе люблю.
Віченьки чорняві, як їх не любити?
Ти на татка схожий, сумніву нема.
Спи мій голубочку, спи моє малятко.
Хай тобі всміхнеться доленька ясна.
картинка с интернета
Свидетельство о публикации №121101707117
Виченьки черняви, як их не любити
Глазоньки чёрненькие, как их не любить?
Ты на папочку похож, вне сомнений...
Щёчки яблонные, как их не любить?
Тебя красивее нет никого на свете...
Что- то фольклорное, поэтическое, глубокая нутряная связь с народом, чудесная поэзия.
Не прощаюсь...
Мне всё понятно: русские, украинцы и белорусы так близки по духу, менталитету и языку.
Огромное спасибо за поэзию!
Соловьёва 10.02.2022 19:41 Заявить о нарушении
Диана Гудолл 10.02.2022 22:37 Заявить о нарушении