Экспромт ко дню сельской женщины
ХУДЕНЬКИМИ НЕВТОМНИМИ РУКАМИ.
В ПЕЧІ ЩОРАНКУ ГОМОНИТЬ ХМИЗЕЦЬ.
ЦЕЙ РИТУАЛ ПОВТОРЮЄ РОКАМИ.
НЕ СПИТЬСЯ ЇЙ,СТАРЕНЬКІЙ,НА ЗОРІ,
ЦЕ НІЧКА ЇЇ СПОГАДИ ВТІШАЄ.
ПЕРЕД ОЧИМА СУДЖЕНИЙ З ВІЙНИ
ДО ЛЮБОЇ ВАРЮШІ ПОСПІШАЄ.
ТАК ДОЛЯ СПАРУВАЛА ЇХ НАВІК.
МІЦНЕ КОХАННЯ,ВСЕ ЖИТТЯ В ЛЮБОВІ.
І ХОЧ НЕМА МИХАЙЛА КОТРИЙ РІК,
ТА ВАРОЧКА НЕ ЗАБУВА НІКОЛИ.
НАКРИЄ СТІЛ ТА ТАК, ЯК МУЖ ЛЮБИВ.
ПОСЕРЕД СТОЛУ - СВІЖА ПАЛЯНИЦЯ.
ДВІ ДОНЬКИ ПО СОБІ В ДВОРІ ЛИШИВ,
І КОЖНА З НИХ І ГОЖА, Й БІЛОЛИЦЯ.
БАТЬКИ ПРИВЧИЛИ ДОНЬОК ДО ЗЕМЛІ.
ПО СОВІСТІ І ЖИТИ, Й ПРАЦЮВАТИ.
ПОВИРОСТАЛИ, КОЖНА ПРИ СІМ"Ї,
ДУША ЗА ВСІХ БОЛИТЬ, НА ТЕ І МАТИ.
ВЖЕ ТІЛО МЛІЄ , РУКИ СТАРІСТЬ КРУТИТЬ.
БАБУСЯ ВАРЯ ПРАЦІ НЕ ЛИШАЄ.
ОНУКІВ-ПРАВНУКІВ РОСТИТЬ,ГОЛУБИТЬ,
ТА Й КОЖЕН З НАС БАБУСЮ ПОВАЖАЄ.
ДО БАБИ ВАРІ ГОРНЕТЬСЯ СІМ"Я.
МАШИНКА СТРОЧИТЬ-НУ НІЯК БЕЗ ДІЛА!
В ПЕЧІ ШКВАРЧИТЬ, І СМАЖИТЬСЯ ЩОДНЯ.
УЖЕ Й КРАПИВА МОЛОДА ДОЗРІЛА.
БАБ ВАРЯ БАЧИТЬ. ВСЕ І СКРІЗЬ ВСТИГАЄ,
ХОЧ 90 З ГАКОМ ВЖЕ МІНЯЄ.
СІЛЬСЬКІ ЖІНКИ.ВИ ПАМ"ЯТНИКА ГІДНІ.
ЖИВІТЬ ПОДОВШЕ, НАШІ СЛАВНІ,РІДНІ.
КОРОВАЙ ЛЮБОВІ ПЕРЕДЕРИ,м КОНОТОП,НА МОЄМУ РУШНИКУ.
Свидетельство о публикации №121101604821