Рэдкакнiжнiкам Беларусi

У рэдкакніжнікаў маёй краіны сваё, адметнае, братэрства,
У іх, ва ўсіх, ад пылу старадаўніх кніг
Становіцца ад шчасця сэрца,
Ад літар, слоў і сэнсаў жа ўсіх гэтых кніг
Яно, наадварот, імгненна ажывае
І стомы ў працы з імі многія стагодддзі ўжо не знае!

Калі шукаць таго, хто ў гэтым "вінны",
Імя яго вядомае даўно,
Вядома й па-за межамі краіны,
А у самой краіне
Яно вядомае усім з дзіцячых, мо, садкоў,
Гэта – Францыск Скарына! 



Фото: Марина Курейчик (Республика Беларусь), опубликовано в Facebook 12.10.2021


Рецензии