Чом ти дивишся так нахмурено

***

Чом ти дивишся так нахмурено?
Не стрічаєш мене з хлібом, сіллю?
Не до смаку жона заморська?
Ну пробач, що не в сарі індійському...

Ти хотіла невістку покірну,
Щоб навчати культурі та етиці?
Чи лесбійству та бісексуальності,
За сучасним каноном моральності?

Ти прости мене, окаянну,
Не була я і вдома слухняною.
І під дудку твою олов'яну
Не станцюю тобі "Ковирялочки"...

Засліпилась своєю короною,
Прикривати дірки, ти - майстриня!
Тільки рветься твоє полотнище,
Від гнилля, що смердить всередині...

Що за мати така, ти, нелюдяна,
Що до нитки синів обдираєш?
Як царівна Премудра мальована,
Свою жаб'ячу шкіру ховаєш.

Що з тобою не так, Величносте?
Берегла ти, як цноту традиції,
Ще з далеких часів античності,
Щоб хіджаб одягти та мильниці?

Ти пробач мені, норовливій,
Та не звикла я лицемірити,
Я не хочу тебе кликати - матінко,
І намисто поношене міряти.

Фото з мережі


Рецензии