Яшэсеннэр коз вэ кышлары!!!
Бар табигать кышка авышты...
Йореп кайтыйк, дустым,эйдэ киттек,
Тын,лап барыйк хэрбер тавышны.
Тирэ-юнь искиткеч: гел алтыннан,
Лэкин яфрак ташлый агачны...
Коннэр ж,ылы, кояш карый хаман:
Шулай да коз кышка авышты.
Кыш ж,иткэнче урманны курик дип
Киткэн булдык эле, ашыктык,
Козге урман исен сагындык бик,
Чуар матурлыкка ачыктык.
Безне дер селкетеп башланган коз
Утеп бара, юлга ж,ыенды.
Эш эшлэнде куплэп, темп булды тиз,
Нэтиж,э дэ шактый ж,ыелды.
Куз камаша: бигрэк чуар урман:
Тиздэн килер тоснен, аклары...
Ярый эле гомерлэрнен, булган,
Шушы эверелу чаклары.
Шулай язган табигатькэ язмыш:
Алышына коз вэ кышлары.
Гел язлардан гына торса тормыш
Гомерлэр бит купкэ кыскарыр...
Яшэсеннэр коз вэ кышлары!!!
14 октябрь, 2021 ел.
Свидетельство о публикации №121101107353
Альфира Зайнутдинова 11.10.2021 20:53 Заявить о нарушении
Римма Сагадеева 12.10.2021 07:02 Заявить о нарушении