Прыгожа сонца узыходзiць над маёй радзiмай...

Прыгожа сонца узыходзіць над маёй Радзімай
Цалуе кожную лажбінку, поле і лясок,

Дарогу, сцежку, каляіну і былінку,
Бярозку кожную, дубок, рабінку,
З бусловага крыла пярынку,
Азерца, рэчку, ручаінку,
У лесе кожную, што ёсць, галінку, вершалінку,

Кожны пры лесе ці у полі, на раздоллі
Хмызка ці травяны кусток.

Дай вітамінам D ўсім досыць наталіцца,
Нястомнае Ярыла,
Сонца Бог!


Фота: Валерый Вядрэнка (Рэспубліка Беларусь), апублікавана ў Facebook 10.10.2021 г.


Рецензии