Палата номер...

Лежу в лікарні ... чую гомін,
Зиркнула вбік — там черга грошей —
Про Ту  с у п р у н  не добрий  спомин —
"Чёрт забирай"  її ,  х о р о ш у...

Таких, як я — по шість в палаті,
Лежать і корчаться в тих л ю л ь к а х .
Не вистачає всім "к в а д р а т і в",
Набито так, як в бочці тюльки...

А вимагають  д и с т а н ц і й к у,
Це з двох сторін — по півтора,
Встигаєш ледь вертіти шийку,
Бо кашля кожная втора...

Прийшла "сестра" за штрикачами —
Всім різні ліки, різні дози,
Колола різними шприцами —
Прийом один, ба, різні пози —

Хто хоче стоячи, а хто лежмА,
Хто хоче в праву, хто у ліву...
...Добавку радості теж мав —
Вся в  к р а п е л ь н и ч ц і, без сумніву!

"Овсянка" — диво — була з маслом!
Борщу не прийнято варити,
Бо це було б занадто ласо —
Не Ф е о ф а н і я   ж, терпіте...

...Спливли по розкладу всі дні,
І краще дихалось поволі,
Хропілось менше у ві сні
Та й руки з ложкою не кволі!

Пора додому ... Лікарки порада :
"Ви соблюдайте діетичний цей режим,
Вам сковорідка навіть вже не нада,
Сто грам не можна тільки тим,

Хто їх втримати вже не в силі,
Коли в вухах "шумить комиш",
Коли б а ж а н н я  вже не милі,
Настій приймайте ... той спориш ..."

... А вдома знову рідні стіни,
У вікнах всхід порозовів!
Всі інтернетовські новини
Мені Ф е й с б у к переповів!


Рецензии
Значит, задел и Вас вирус. С выздоровленьем, если правда!))
Понравилось колоритом языка нашего.))

Если понадобится:
- 5с. зпт нужна после "Таких"
- 12с. кожная втора
- 24с. "ж" отделить нужно от "Феофания"
- предпосл.с.: может, не "доктрини", а "новини"?))
Щоб та супрун позеленила! Жаль, не включается укр. мова. Мой комп СТАЛ принципиальным. Смеюсь.))

С уважением,

Татьяна Кутузова-Веселова   09.10.2021 23:04     Заявить о нарушении
Исправила. Спасибо Вам!
С ув. Г.М.

Галина Максимова 6   10.10.2021 07:52   Заявить о нарушении