Э. Дикинсон. 560. It knew no lapse nor Diminution

Огнём немеркнущим мне грела
Надежда кровь,
И вдруг до пепла прогорела,
До угольков.

Едва ль космические силы
Вмешались здесь,
Скорее, мир перекроила
Дурная весть.


It knew no lapse, nor Diminution –
But large – serene –
Burned on – until through Dissolution –
It failed from Men –

I could not deem these Planetary forces
Annulled –
But suffered an Exchange of Territory –
Or World –


Рецензии