Стихи Блока
КОХАННЯ ПЕРШЕ ПЛОМЕНІЄ Й ДОСІ,
ХОЧА РОКАМИ БАВИТЬСЯ ВЖЕ ОСІНЬ.
ТАКОЇ СИЛИ ПРОСТО НЕ БУВАЄ.
УСЕ ЖИТТЯ ВОНО СЕРДЕНЬКО КРАЄ.
ЛИШ ПЕРШИЙ ПОГЛЯД НА СОБІ ЗЛОВИЛА,
УЖЕ ЙОГО НАВІКИ ПОЛЮБИЛА.
ТАК СЕРЦЕ ТАНЦЮВАЛО Й ТРІПОТІЛО-
НЕ ЗЧУЛИСЯ,ЯК НІЧКА ПРОЛЕТІЛА.
ШКІЛЬНОМУ ДРУГУ Я НА ВИПУСКНИЙ
ПОДАРУВАЛА ВЕЧІР ЗОЛОТИЙ.
А ТИ ВСЕ РОЗУМІВ ,НЕ РЕВНУВАВ-
З ШКІЛЬНИМ КОХАННЯМ РОЗЛУЧИТИСЬ ДАВ.
ПОЗАДУ ВСТУПНІ ІСПИТИ ЗОСТАЛИСЬ,,
І ДЕСЬ ПІВРОКУ МИ ПРОЗУСТРІЧАЛИСЬ.
ТІ 200 КІЛОМЕТРІВ - ХИЖА СИЛА.
ВОНА МОЄ ЖИТТЯ ЗАНАПАСТИЛА.
ВІДНОСИНИ СКЛАДАЛА БЕЗ НАДІЙ-
ШУКАЛА ПІДСТУПУ У ЧИСТОТІ ТВОЇЙ.
НЕ ВІРИЛА,ЩО ТАК КРАСИВО ЛЮБИШ.
БОЯЛАСЯ,:НА ВІДСТАНІ ЗАБУДЕШ.
ДЛЯ РЕВНОЩІВ НЕ БАЧИЛА ПРИЧИНИ-
ВОНИ МЕНЕ З"ЇДАЛИ З СЕРЕДИНИ.
ФУТБОЛ І Я-ТО ДВІ ТВОЇ СТИХІЇ.
ЗАРАДИ МЕНЕ ЗРАДИВ СВОЇЙ МРІЇ..
ЛИШ ТІЛЬКИ ВЕЧІР ЛІТНІЙ ЗАСІРИТЬ,
МІЙ СИНЬООКИЙ З МУЗИКОЮ МЧИТЬ.
А ПОТІМ ВІРШІВ РІЙ - ВІД БЛОКА. СИЛА!
А Я АСАДОВИМ ЙОГО ЗАПАЛ ГАСИЛА.
КОЛИ В ЛИСТІ ХОТІЛА ЗАПИТАТИ,
ЧИ БУДЕШ ТИ СТУДЕНТОЧКУ ЧЕКАТИ?
ХОТІЛА ЧУТИ,: "НУ , А ЯК ? АВЖЕЖ !" -
ВІД СЛІВ КОХАННЯ СЕРЦЕ РОЗЦВІТЕ Ж!
ТА ЗАМІСТЬ ЦЬОГО ВЖЕ МОГО ЛИСТА
МОЯ ПОДРУГА ВІРНАЯ ЧИТА.
І НАЧЕБТО ВОНА СОБІ ГАДАЄ
ЩО ІНШОГО Я З АРМІЇ ЧЕКАЮ.
ГОРДИНЯ НАША НЕ ДАЛА ЗУСТРІТИСЬ.
ТО Ж ДОВЕЛОСЬ НАВІКИ РОЗЛУЧИТИСЬ.
КОХАННЯ КВІТОЧКА ТОНЕНЬКОЮ БУЛА.
ЩЕ ПУП"ЯНКОМ РОСЛА-НЕ РОЗЦВІЛА.
ФУТБОЛ ЙОГО ЗЦІЛИВ І БІЛЬ ЗАБРАВ.
ЯКБИ Ж ВІН ЗНАВ! ЯКБИ Ж ВІН ТІЛЬКИ ЗНАВ!
З СВІТЛИНОЮ ЙОГО ЖИЛА РОКАМИ
І ОМИВАЛА НІЧКАМИ СЛЬОЗАМИ.
ЩОБ НА ВЕСІЛЛЯ ДРУГА НЕ ПРИЇХАВ ,
ЗАПРОШЕННЯ Я ЗНИЩУВАЛА ТИХО.
КОЛИСЬ ІЗ ДРУЗЯМИ У ГОСТІ ЗАВІТАВ.
МІЙ ЧОЛОВІК ВІД РАДОСТІ ЛІТАВ.
А Я У МАРЕВІ, МОВ ТІНЬ , ХОДИЛА.
ЛИШЕ ОЧИМА З МИЛИМ ГОВОРИЛА.
НЕВДОВЗІ МАЙЖЕ РАЗОМ ОВДОВІЛИ.
ЗНОВ ХИЖІ КІЛОМЕТРИ РОЗЛУЧИЛИ.
БАТЬКИ ЙОГО МЕНЕ ТАК ШАНУВАЛИ!
ЩО ТРАПИЛОСЬ НІКОЛИ НЕ ПИТАЛИ.
ГОРІХІВ ПОВНУ ТОРБУ НАБЕРУТЬ-
НЕВІСТОЧЦІ, МЕНІ, ГОСТИНЕЦЬ ШЛЮТЬ.
А БЕЗ ДАРУНКУ ЗБІРКИ ВІРШІВ БЛОКА
КОЛИСЬ Я НЕ МОГЛА СТУПИТИ Й КРОКУ.
А НА УРОКАХ ДІТЯМ ЇХ ЧИТАЛА-
СЛЬОЗИНА В ОЦІ ЗАВЖДИ ЗАСТИГАЛА.
КОХАННЯ ПЕРШЕ ПЛОМЕНІЄ Й ДОСІ,
ХОЧА РОКАМИ БАВИТЬСЯ ВЖЕ ОСІНЬ.
ТАКОЇ СИЛИ ПРОСТО НЕ БУВАЄ.
УСЕ ЖИТТЯ ВОНО СЕРДЕНЬКО КРАЄ.
Свидетельство о публикации №121100706531