Маегуыргур

Цалдаер азы размае уыди уый:
Аез цыдтаен каеданмдаер уынджы дардмае.
Фаендаджы был бадтис иу маегуыр,
'Нхъаелмае касти кураеггагмае нкъардаей.

Аныгъуылдтаен хи хъуыдыты арф,
Маегуыргураен ацыдтаен йае раезты.
Хаерзиуаегмае уый аенхъаелмае каст,
Иу-цасдаер ма касти уый мае фаестае.

Фездаехдтаен фаестаемае аез гъе уаед,
Куваеггаг цаеттаейае къухы дардтон,
Фаелае уымаен фесаефти йае фаед,
Фаендаджы былыл аей нал ссардтон.

Бирае азтае рацыд...Фаелае ныр,
Уыцы аенкъард хабараен йае фаестае,
Кураеггаг куы фаекуры маегуыр,
Ницы хуызы рацаеуын йае раезты.


Рецензии