Кхело судеш мустафа ганижев

  ...КХЕЛО СУДЕШ        Мустафа Ганижев

Кхоана фу хургда сона хац,
Кхоана лергвий а ховш ма вац!
Дала са вахар бехке дац,
Къин жоплуш со мара халац.

Из дар бакъдар, г1аьнахьа дийцар,
Оаз яр сигалар, ди къайкъа.
1уйрен сомваьлча чо к1айбанбар,
Сина кага м1арг тох т1аккха.

Цо оали те сона хургдар,
Аз къиношдаь ха д1айодаш,
Кхоана меттар айвеш хьоргвар,
Са вахара, цхьа кхел хулаш

Тахан дийнахь хургдар далее,
Са шиъ ког дукха ч1орлелаш, –
Хал къахетам бац шоана – оале,
Мел г1улкхаш хул, ара дусаш.

Ц1аьхха маьхаш айлуш хилар,
Таханар ваха к1ал вусаш!
Хьалха аз маьхе ца лаьрх1ар,
Кхоана со воацаш ше дусаш.

Г1айг1ах б1аргар т1адам божаш,
Кхоанен малх чубиза кийчло,
Сахьозара пайда боацаш,
Жожг1ата ваха со тарло.

Цига вожаш, баьдон вицлуш,
Д1айовш са хина торонаш
Ха ядар, са ца тохалуш,
Т1оара тох, татах со воацаш.

Цу хана денна ха д1аядар,
Со ваха воацаш хул лаьтта.
Наьха вахар додаш хилар,
Са каша даг1ар ший метта.

Сона яь кхел, иштта хилар,
Деррига г1аьнахь дар дувцаш.
Цох ховш сона сайх хургдар,
Шарль Бодлер сох хулар велаш.

27. 09. 2021 ш.


Рецензии