Спаси, збережи мене, Боже!

Спаси…, збережи мене, Боже!
Від лютих й недобрих людей…,
Від мору, хвороби та злоби!
Від смертних й нечистих, бездумних страстей…

Спаси, збережи…, на світанку,
Бо там…, вже на Сході, палає зоря!
Ще й темною, чорною ніччю,
Коли засинає дитина моя…

Не дай…, збережи мене,Боже!
Щоб не скінчились передчасно роки,
В суєті…, біготні безтолковій –
На нашій чудовій, красивій Землі…

Дай сльози мені…, покаяння,
Милість й надію… в спасіння душі!
Через терни, шляхи та страждання
У нашім нелегкім, ще й хиткім, житті…

Щоб продовжились дні у цім світі
Та не було в родині великій біди!
Спаси,збережи мене, Боже,
По Волі Твоїй…, в каятті…

26 вересня, 2021 рік.


Рецензии