Висл в

                Вседержителю Ісусу Христу
                і прп Силуану Афонському
                з трепетом присвячується


1

схід густо опустивсь — у вислів —
                неземний — ...
куди ти все спішиш
                куди
               все горнеш?
від заходу в пір’їнах
                огняних
ці кавалькади — попелисті на
                ледь чорнім
— Яка стрімка краса серед живих!!


2

Тобі й не скажеш:
   Ти явись...
молитва тягне жилами — увись!
й тобі, душе,
і все ж — і все ж — ...
і стеж
духовний геній що позбувсь одеж
а все-таки щоб зародився стих
ти з одягом
       слів
    посеред всіх!
    них — ...
страшна невидима Краса
серед живих!!

24.09.2021, з дощами,
свято прп Силуана Афонського


Рецензии