З Гори

            Сину Божому
            Спасителеві світу
            Ісусу Христу з любов’ю
            і сподіванням на чистоту
            присвячується


1

О, ти, сестро, —
          з Богом!
Дивися під ноги.
Пустельна ягідка
то рідка знахідка.
І ти, сестро, —
              з Богом... —
дивімось під ноги!


2

...Привели їх тепер із Гори
до окраїни...
     Князь — можлива окраїна
бо як написано:
«Ви всі боги є,
а ви падаєте і вмираєте,
як і князі...»
Й князя, як і катів,
ще небесний Вогонь,
зачекайте,
ледь пізніш —

позжерає.


— Троянди! Троянди!
— З пустелі! Троянди! —
народ серце має
ну народ ще
         не ангел
І треба ж! з окраїн —
      небес досягають...
...Худенькі — а лиця так

сонцем і сяяли!

їх лиця так сяяли!!!


Їх били, й палили,
знов били,
й стругали, знов били,
й залізом
позабивали...


а квіти нагідки
без чуттів на серця їм —
упали...


(нізвідки...
сльози з якого їм віку?)


Плаче дощик із хмар.
Святій Тройці — такий
святий дар!!!

23.09.2021,
пам’ять трьох сестер-мучениць
Мінодори, Мітродори і Німфодори


Рецензии