Це ж Богородиця!

       Пресвятій Тройці
       з Пресвятою Богородицею
       з любов’ю присвячується


Сиджу у засідці:
усе життя — в надії
аскеза — й тільки
вона і я — в високе
о Любов Божа несказанно гріє...
О Любов Божа — несказанна!
й гріє
й відступить — і шукай!..
о, чим же блисне
             в серці Вишнє око!
Молюсь й прошу,
молюсь й прошу —
вже мов Яким і Анна...
в олтарі сил  це несказанне —
птиці
приносять пташенят —
                осанна! —
звірі приносять звіренят —
    й все ж несказанне!..
й земля — теж плід!
                смирення — і пшениця —
                незрівнянне ж!..


Безплідність — в руці Божій...
знає кожен. Що
Бог — спасіння,
                й це — безперестанно
як молитва
як єднання!! —
Це ж Богородиця! І Бог настане!..
Господь і Цар —
і Слово — і від Нього
      слова дар!!

22.09.2021, свято —
святих і праведних Богоотців
Іоакима і Анни


Рецензии