Вiдлетiло, вiддзвенiло...

Сонце світить, б’є у очі,
Дні нагадує дівочі,
Коли я гуляла містом,
Юність, де гула барвиста…

Відлетіла дуже швидко
Білокрила, як лебідка,
А за нею йшла не марна
Зрілість відчайдушна гарна…

То ж тепер у мудрім віці,
Де буття гартує міццю,
Я живу при світлих згадках,
Бачачи себе в нащадках…

Що летять на крилах шляхом
Тим, без зустрічі зі страхом
Молодим палким елітним,
Де весна та літо квітне…

Теплим подихом зігріті
У рожевому тім цвіті,
З ніжним мрійності бажанням,
З першим юності коханням…

Відлетіло, віддзвеніло,
Навіть осінь зникла мила
І тепер зима-чаклунка
Сипле білим подарунки…

Снігом, ще й  морозцем трішки
Ковдру стелить в моє ліжко,
Мабуть, час брати санчата,-
Щоб похилий вік вінчати…

Зиму ще не відгуляла,
Відпочинку геть не мала,
Тож не бігтиму одразу,
Хай приходить іншим разом…
15.09.2021р.


Рецензии