Пиша

„Пиша, защото се пълня със думи.
Думи, които бих казал на теб.
Думи, завладели сърцето, ума ми.
Думи, топящи Гренландския лед“
Дидо Игнатов

Пиша, за да мълча навярно.
Пиша, за да запазя тишината.
Пиша, измислено – друг път реално.
С думи излезли от мен, от душа.

Пиша, вместо „Лека нощ!” да ти кажа.
Искам с рими да те завия.
Пиша, пиша ти искрени думи,
неизказани по между ни
и думи, които не искам да крия.


Рецензии