Не любов...
Та співа ще соловейко у садочку зрання...
Може я не розумію, що таке - розлука?
Та розлилась повінь дика на зелені луки...
З неба тихо і поволі зіронька скотилась,
А що поруч місяць темний, та й не додивилась...
Що у грудях його, серце, золотом покрите -
Отим золотом, що людям, заважає жити...
Як же мені хотілось, тою зіркой стати...
Та життя все ж не поправиш, бо уже я - мати....
******** *******
Я ненавиджу тебе за твою любов.
Я ненавиджу тебе: знову, знов і знов...
Не любов це... не життя... пекло, а не рай...
Якби можна, в забуття, з головою... Й край...
Щоб не бачити тебе, щоб не чути слів.
Зрозуміти ти мене, та й не захотів...
Не можливо щось сказати - ти завжди правий...
Мої - батько, мої - мати... Хто вони "такий"...
Я - "стеблина бур'яну, в чистім хлібнім полі",
Як не зірвуть, то зав'яну - бо не маю долі...
Серце крає, серцю гірко, що його тривоже?
Невже справді, так же підло, хтось любити може?..
квітень 2000р.
Свидетельство о публикации №121090705744