Nie przypuszczalam

NIE PRZYPUSZCZALAM
Nie przypuszczalam
ze tu  w Swietym Wlasie
dawnej trackiej Larisie
cos z uniwersalnej laski
starozytnego Posejdona
objawi swe przenikajace
nie podlegajace materii
inspirowane wodna natura
i nie ustajace w czasie
wladztwo komunikacji
a co najmniej zasygnalizuje
jego niezaprzeczalna moznosc
zbawcza wobec  lacznego
rozumem zawiadywania
dla przywrocenia ciaglosci
5.09.2021
***
HPD


Рецензии