Свята й вибiр

Коли на одному з сайтів запропонували обрати найкращу подію за 30 років Незалежності, я, звісно, дуже передбачувано обрала Болонський процес у вищій освіті.

Це все ще актуально, як і гібридна, дистанційна, міжнародна освіта.

Сумно те, що багатьох талановитих, креативних викладачів забувають.

Самоврядність вишів - це принцип, який трактують наразі дуже широко в більшості ВНЗ,  і він якось працює, а ось мультилінгвальність вищої освіти поки що вкрай нерівномірно реалізується, як і доступність матеріалів з історичних джерел.

Стабільно не вистачає фахівців з азійських мов та культур.

Одним з найкращих вишів за показниками технічної інтегрованості та стартап-платформ я поки що вважаю КПІ ім.Сікорського.
Там є стародруки в бібліотеці, рідкісні мови, архітектурні інновації на кампусі.

Все ще не кожна кафедра має свою газету чи паблік, потрібно в цьому напрямку рухатись швидше.

Натомість зростають громадська активність та обізнаність студентів, аспірантів.

В цілому, рік за роком якість освіти в Україні зростає, і це приємно споглядати.


Рецензии