Зейнудинан игитвал

(Игит хва,Зейнудин Батмановаз бахшнава)

Мешебиги ч/ехи тамун,
Рик/ алай хва зегьметдал.
Рахадай  тир ийиз жузун,
Акур касдив гьуьрметдал.

Акьалдарна хизан к/вачел,
Аваз ч/ехи мурадар.
Душманри ам алчахвилелд,
Авуна хьи алабар.

Тамун юкьвай ишехьдай ван,
Атай ч/авуз баладин.
Машиндални акьалтна чан,
Вилик фена завалдин.

Куьрпе бала ишез чилел,
Дидени-буба есирда.
Къабар хьана адан рик/ел,
Вич туна хьи тахсирда.

Къутармишна кьиникьикай,
Милицайрин дестени.
Куьц/ена вич лап чандикай,
Кьабулна хьи гуьллени.

Вичин хизан,вичин диде,
Вилерикай карагна.
Намус-гъейрат кьуна вине,
Вичин чандал кьасабна.

Аллагьди ваз женнетар гуй,
Кьегьал хва чи лезгидин.
Гьар дагъвидиз къуй, чешне хьуй,
Ви игитвал, Зейнудин!!!


Рецензии