ДО УСП ННЯ Смак п дсушу ться...

ДО УСПІННЯ ЇЇ:

        Смак підсушується, хана земним


Перш ніж Фома-апостол в Гефсиманію
Зайшов – власне, в точило,
В гріб Богоматері –
бо з Індії Фому неясно як носило, –
Встав третій день від поховання...


І чую, це він став в цю ж мить –
святим!
Він – висох:
чи те згадав, що воскресіння Господа
неясно в нім ішло...
Язик й дно віч – все всохло
в нім і перед ним:
Ніде – й в дні гробу Тіла не було!
 
Так... плащаниця!..
Так?! плащаниця оце ж... перед ним!


Мій Гефсиманський смак!
Єрусалимський стиль...
Фома, не знаю як, сам підсушивсь –
він мусив стать святим.
Мій Гефсиманський з Діви смак –
Єрусалим і спів святий.
І Господь знає –
а хто як? –
мій підсушився стиль...


А хто від цього став святим?
Ні хтось десь, і ні я.
Швидше комп’ютер всохне ставши,
він зміну стилю в вишнє чує завши...
Не те, не те вже благочестя, як колись...
І це ми так чути Марію – дожились!..


Точило є –
для витискання соку із маслин.
Нічого більш не взнаєте,
це я сушусь один.
І всі б ви кінчили це брудне діло
й сушили б смак і – стиль!!


І вам палали б душа й тіло
на зготування Переходу: і маслин,
овець і кіз, й навіть людей,
що ходять у «Святе святих»...


І ось, те тіло, там, як це
промовила Сама,
Інакшим єсть! – рудиментів нема.
І завжди серце в теплоті сухій
горіло б!
А з мене? Не чекайте
земний епос.
 
Оце – святі: Божественнійший Ерос...
А тут про епос...
Та чуєте ж: це – сміх!!
Божественний ви сміх.

19.03.2007


Рецензии