Тоскливо Г. Федотова пер. на англ

                Окно рябит дождем унылым,
                Расселись тучи на домах,
                И солнце путником постылым
                Завязло в серых облаках.
                Полны озера стылой синью,
                Молчит испуганно река...
                ...Душа, как мертвая пустыня,-
                Ни путника, ни ветерка...

                *******
                Dreary

                The dull rain ripples the window glass,
                The dark sky sits on the roofs wet,
                The sun in its wandering fuss
                Is stuck in the gray clouds'net.
                The lakes all blue and cold stand,
                The river mute and frightened is...
                ...The soul's like a deadened wasteland-
                Neither a wanderer, nor a breeze...

                *******   


Рецензии