Предательство. Красимир Георгиев

ПРЕДАТЕЛЬСТВО (вариация)

Вот, версия (Загадочно? Смешно?):
Отверстия достаточно меж ног,
Чтобы исчезла совесть безвозвратно,
А вместе с нею (что может быть яснее?) -
Краски жизни в черноте квадратной.
=======================================
Красимир Георгиев
ПРЕДАТЕЛСТВО

Разголва съвестта бялото си тяло,
всмуква ни в цепнатината между краката си.
И няма връщане, защото вече ни е огряла
черната светлина, по-черната светлина, най-черната светлина.
===========================================================
Словарь: предателство – предательство; разголвам се, разголен – обнажаться, обнаженный; съвест – совесть; бялото – белое; тяло – тело; всмуква – высосать; цепнатина – расщелина; крака – ноги; връщане, няма връщане – возвращение, нет возврата; сгрявам – согреть; черната – черная; светлина – свет.


Рецензии