***

«Щхьэгъуанэм ихьэм» - жиIэу дадэ,
Къуэрылъхур кIапсэкIэ сыщипхым,
Сэ нэхъ къуейщIей дэсакъым «щIалэ»,
Бэхъсэн аузыр зи кIыхьагъым.

Уэпх-лъэпх сыщищIыу щытам дадэ,
Иджыри сэ сы «делэ цIыкIут»,
Къэгъазэ жиIэм нэхъри сыкIуэрт,
ТIо жимыIамэ, зысщIырт - дэгу?

Куэд щIэхуэрт Хьисэ и тэмакъым,
Къуажэм цIыхуфIыуэ дэIуат.
ФIэфIт унэ щащIкIэ кIуэн щIыхьэхум,
Сызэрэнауэ къэзгъэкIуэжт…

Уа, дауэ цIыхут а си адэшхуэр,
Къилъхуахэм япэ сыригъэщт.
Къысхуигъэгъуащ и нэхъ башыфIри,
Джыдэхэр дадэ жану илът.

Сыт иджы нобэ сыщIегъуэжкIэ,
ПщIэншэу башышхуэр пызгъэщхъат,
ШкIэхуж сыщыкIуэм дадэ ещхьыу,
ХьэлъэIуэ хъури – хыфIэсхуат.


Рецензии