Акъудна за веси кьилиз

(Абдул Саидован диде, рагьметлу
Гуьлагъа дидедиз бахшнава)

Хквезвай хьиз хва ви хайи,
Гуьзетзавай мектеб ц/ийи,
Къалабулух квай ви рик/и,
Тазвачир вун секин, диде.

Йисар фена мектеб яргъал,
ч/угуна..  Пис хьанай ви гьал,
Рик/е авай эрзиман,т/ал,
Веси тунай  заз вин , диде.

Игит хцин т/вар мектебдиз,
Гузва лугьуз авай шаддиз,
Дава хьанач а ви т/алдиз,
Мурад  хьана заз кьин, диде.

Пуд мертеба хуьруьн мишреб,
Куьтягьна вил алай мектеб,
Зи мецелай а ви  метлеб,
Лугьузва за дерин, диде.

Хтанва къе ви игит хва,
Межлис ава хуьре зурба,
Къарагъ, вунни чахъ галаз ша,
Лагь келима ширин, диде!

Фат/иматаз авур веси,
Кьилиз акъудна,хьухь рази,
Женнетар гуй квез Аллагьди,
Руьгьни хьуй архаин , диде!


Рецензии