Бих предпочел

                да пиша
свои стихове.
   
И ако съм влюбен - бих ги
низал
от сърце.
   
Но не съм.
Напротив! - студен и трезв съм
като мъртвец.
   
Отвратен!
Навред - помия.
Никъв светъл лъч.
   
Да пиша - за кого?
За онова
лайно
Бил Гейтс?
За Урсулка фон дер...?
Или - за наш'те
български компрадорски уруспии?
   
В сатирата ме не бива...
От де да взема
толкова
сарказъм?! -
само жлъч...
 
Да пиша - за какво?
Че нещо "ме боде"?
Че имам "нек'ви страхове"?

Или -
че съм безчувствено дърво? - и
нощем отпърдам си добре?
 
А може би - за слънцето, небето,
птичките, полето,
постиженията на този век?
За буйния поток, що блика си игриво?
За животните, които
животното "човек"
почти ги унищожи тъй талантливо?
   
Не - по-добре
достойно нещо -
дори и
не дотам достойно,
преведи.
   
А "своите стихове"
за друг път
остави.


Рецензии