Заблудився монах

Заблудився монах
хоч  уроки старанно
всі виконував з року у рік
переможені – страх
лицемірство з обманом
є суттєве поняття про святість і гріх

Заблудився монах
хоч при рівній дорозі
і, здавалось, не сходив з путі
в своїх сивих літах
то - в теплі, то - в морозі
то - рівнина, то – гори круті

Заблудився монах
не встаючи з колін
хоч молитви і ясні, і щирі
обезкрилений птах -
не залежно від стін
й світ навколо у спокої й мирі

Заблудився монах
все шукає стежину
хоч здається, так ясно вже було
у яких же млинах
душу меле…  до згину
що пізнання життя
вмить - забулось

Заблудився монах
свій до Бога шукає він – путь…


19.07.2021 року


Рецензии